Sockerfri frukt- och bärpaj

Den här pajen är utan tillsatt socker och innehåller bara det som finns naturligt i frukten. Ett väldigt bra alternativ om man är sugen men vill minska på sockret.

Du behöver:

  • 1 paket (ca 300 gram) valfria frysta bär
  • 1 banan eller annan valfri frukt i ungefär samma mängd
  • 1 dl vetekli
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 100 gram smör eller vegetabiliskt margarin (för en mjölkfri variant)

Gör så här:

Ställ ugnen på 225 grader. Smält smöret/margarinet och blanda med vetekli och havregryn. Skär bananen i skivor, eller i mindre bitar om du valt någon annan frukt. Häll bären och frukten i en ugnsfast form och häll sedan på grynblandningen. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Servera med grädde om du vill skippa sockret, annars går det ju bra med glass (finns mjölkfri) eller vaniljsås också!

Foto: Johanna Arogén

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>