Sommarpaj till mellanmål

Den här pajen har lågt GI och innehåller endast det naturliga socker som bären eller frukten bidrar med. Eftersom den inte är söt och med fördel serveras med turkisk yoghurt är pajen ett ypperligt mellanmål så här på sommaren.

Ingredienser till fyra portioner:

  • 1 dl jordgubbar
  • 1 banan
  • 2 dl rågflingor
  • ½ dl skalade solrosfrön
  • ½ dl skalade sesamfrön
  • 100 gram smör
  • 2 msk kokosflingor
  • (vill du göra pajen lite sötare kan du ha i 1 tsk vaniljsocker i smeten)
  • turkisk yoghurt

1. Skölj och skiva jordgubbarna, skiva bananen och lägg i en pajform som är ca 20 cm i diameter (för större pajform kan du ta dubbelt av allting).

2. Smält smöret och blanda det med rågflingor, solrosfrön, sesamfrön, kokos och ev vaniljsocker.

3. Bred ut smeten på frukten och grädda i ugnen, 200 grader ca 10 minuter.

4. Servera med turkisk yoghurt och njut!

Bilder: Livskick

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *