Spegel, spegel… Så blir du ett provrumsproffs

Du står i din favoritaffär, med en hög vackra kläder under armen. På darriga ben går du tveksamt mot provrummen, mungiporna sitter redan nere vid knäna. Känner du att det är hemskt att kliva in i ett provrum och prova kläder? Du är inte ensam.

provrum

Att gå in i det hemska, vita ljuset och se sig själv i alldeles för många speglar kan lätt förvandla vem som helst till en väldigt liten varelse. Men ibland finns ingen återvändo och då krävs det vilja och positiva tankar. Med rätt inställning kan du både ha trevligt och komma ut med vackra ting. Några tips inför äventyret:

Ha på dig underkläder du tycker om: En BH som gör det den ska och som sitter bra. Ett par trosor som är underbara att bära och känns sköna på. Detta gör att kläderna kommer att sitta bättre på dig och du kommer att känna dig fin.

Titta inte på alla modeller som pryder väggar och skyltar. Du ser ut som du gör och det är din kropp du ska klä.

Se till att ta med många olika storlekar in i provrummet. Olika fabrikat har olika storleksmått, så gå inte efter ”den du brukar ha”. Var redo med några storlekar upp och några ned. Tänk inte på vilken storlek du provar, känn istället efter vilket plagg som känns bra på och som sitter bäst på dig. Vare sig du är liten, stor eller mittemellan: kläder i din storlek sitter snyggast på dig.

Fokusera aldrig på att dölja delar av din kropp. Tänk istället mönster, färg och accessoarer: ett skärp som trollar fram en midja, en volang som formar bysten, ett par härliga örhängen som stjäl fokus. Göm dig inte – visa upp dig med detaljer som gör dig glad!

Var aldrig rädd att ropa på butikspersonalen. De är där för att springa, ställa upp och ge dig råd. Du förtjänar god service.

Vi alla har rätt till kläder som sitter bra och är sköna att bära. Har du den starka viljan att gå in där i provrummet och se ditt riktiga jag, erkänna din spegelbild och vem du är, kommer du komma långt. Och inte bara i provrummet!

Källa: Everydayhealth.com

Bild: Pixabay

Av Angelica Fjellman

Mer att läsa

2 kommentarer

  1. 1

    Det här att klädbutiker har ”smalspeglar”-det trodde jag var förbjudet? Så ofta jag går in i provbås och inte ser ut som jag förväntar mig utan ”bättre”. Är det bara jag?

  2. 2

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>