Stunden då tiden står stilla: har du funnit den?

Zumbamusiken flödar ut från de små högtalarna i ministereon jag köpte i panik på vägen hem från jobbet. Jag ska sätta ihop mitt första egna pass. Jag är licensierad Zumbainstruktör och pulsen höjer sig bara jag tänker på det. Jag har redan bokat nästa utbildning för det här är något jag mår superbra av. Något jag vill avancera så långt det går.

camilla zumba

Shakira sjunger med sin vackra stämma och stegen kommer automatiskt. Jag sätter det, gör det och ett stort leende formas för att stanna under hela träningstiden. Vissa låtar kollar jag in på Youtube och slår ihop favoritstegen till låten Kudoro. Ungefär 15 låtar senare har jag ett rykande färskt pass klart.

Dagen efter står jag där. Sätter på micken och hakar fast den bakom örat. Jag hör mig själv presentera mig och frågar om någon aldrig dansat Zumba innan. Några stycken räcker upp handen lite osäkert.

Det handlar om att ha skoj, ha partykänsla och att svettas.

Jag startar musiken och pulsen höjer sig. Vi svävar in i passet och har en timme framför oss av heta rytmer och massvis med leenden. Lycka är bara förnamnet och jag känner att detta är nuet, tacksam över att uppfatta det och tacksam över att känna mig nöjd med att vara precis där jag är.

Har du ett ögonblick där du verkligen lever i nuet?

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>