Ta en tankepaus ibland

Jag har fyllt ett stort glas vatten och satt mig tillrätta vid mitt köksbord. Köket är nystädat och golven fortfarande fuktiga; de luktar vårblommor. Jag ska skriva måndagspeppen. Men plötsligt är det tomt? Jag kommer inte på vad jag ska skriva. Jag är ute i sista minuten och alla ideér jag hade tidigare i veckan skrev jag naturligtvis inte upp och de är som bortblåsta.

tankepaus

”En idépaus” säger jag högt för mig själv och tänker hårt. Jag tänker och tänker och sjunker ner i soppan av tankar som jag konstant går runt i. Plötsligt slår det mig. En idépaus borde man egentligen ta varenda dag, för att bearbeta önskningar och saker som ska göras.

När jag sjunker ner i min egen paus så ler jag stort. Vissa drömmar har utvecklats så mycket att jag skulle behöva ren och skär magi för att uppfylla dem. De är alldeles underbara och sköna och tänka på. Andra drömmar ler jag ännu större åt för att jag befinner mig i dem just nu, i verkliga livet. Tacksamhet är det jag fylls av och jag känner hur värmen sprids i kroppen. Tankarna går till min familj, mina barn – mitt allt – och jag njuter så otroligt mycket.

Det är en underbar blandning det där faktiskt. Att vara tacksam för det man har och samtidigt ha det stora modet att drömma om precis vad man vill. ”Jag kan inte” existerar inte. Det är du som bestämmer vad som ska göras nu och vad som får vänta. Det är ingen som sitter med på just det mötet – du är din egen ledning i det företaget. Du tar hänsyn till det som finns runt omkring dig men du gör det med dig själv som utgångspunkt.

En tankepaus kan liknas med en stunds dagdrömmande. Det är en planerad stund där du passar på att reda upp och sortera men där du också går igenom dina drömmar och hur du ska förverkliga dem.

Det jag vill säga till dig denna vecka är: våga drömma, våga agera och våga göra misstag. Lär dig, res dig och ta hänsyn till dig själv.

Bild: Pixabay

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>