Ta fart i uppförsbacken!

Att tro att det finns en lösning där man inte behöver lyfta ett finger för att lyckas är ganska knasigt tänkt. Vi önskar att det fanns sådana metoder men så är det inte. Finns det någonting vi kan göra då? Kan vi skapa vår egen framgångssaga och bestämma hur den ska se ut?

Självklart! Vi är ju stjärnorna i våra egna filmer så vad du än har för utmaning väljer du hur manuset ska se ut. Ska du låta uppförsbacken slå undan fötterna på dig eller ska du bara ta lite mer sats?

Hur typiskt är det inte att efter två veckor ge upp och att skylla på att metoden du använder inte fungerar? Jag har gjort det många gånger. I slutänden sitter jag dock och skäms för att jag skyller ifrån mig. Jag hade inte tålamod nog, höll inte ut, blev uttråkad eller bara omotiverad. Varför tog jag inte lite mer fart bara? För bakom uppförsbacken är det ju lika plant igen – ibland till och med nerförsbacke.

Så för att skapa en ny bra vana lätt kanske du får kavla upp armarna i början. Få fram lite envishet och vilja så kommer du igång. Sparka igång och njut av att du klarar vad som helst i stället! Trots att det är lite motigt. Om några veckor kommer din nya vana att vara en del av ditt vardagsliv och du behöver inte tänka på det särskilt mycket. Du kommer snarare att komma på dig själv att tänka: ”Herregud! Jag har haft min onsdagsjogg nu i flera veckor och inte tänkt på det!”

Något som kan vara jobbigt i början kan bli en efterlängtad paus i slutänden och det är väl motiverande om något? En skön paus från jobb och måsten kan vara som för mig, tjejgänget samlas på torsdagar och tränar ett styrkeprogram, lite kondition och bastar sen. Skönt, motiverande och ger energi till tusen!

Sitt inte där och tro att du inte kan. Planera vad du vill göra – och gör det bara!

Bild: SXC

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>