Tematräna för att öka motivationen

Känner du att träningen ser likadan ut vecka för vecka? Är det tråkigt att ta sig till gymmet för att du vet vad som väntar? Ett sätt att öka motivationen och framför allt se på träning med nya ögon varje gång, kan vara att tematräna.

tematrana

Det innebär att du fokuserar på en viss sorts träning i en vecka, för att sedan byta tema. Om du vill utmana extra mycket kan de be någon att skapa ett tema åt dig! Dessutom kan träningsvänner byta teman med varandra, eller träna tillsammans på temavis. Här kommer tips och idéer på olika teman:

  • Stavgångsveckan – Sätt ett specifikt mål på hur många gånger du ska ut och gå
  • Simveckan – Kanske hitta ett nytt badhus som du gillar?
  • Träna-hemma-veckan – Hitta övningar på nätet som passar dig
  • Gymveckan
  • Lite-mer-ansträngning-än-vanligt-veckan. Har du en vecka där du verkligen känner dig motiverad – satsa järnet och utmana dig själv

Jag har själv testat denna motivationshöjare och hittat flera träningsformer som jag verkligen tycker om. Kom ihåg att kroppen tycker om variation och att det faktiskt kan ge skillnad i resultat istället för att köra samma program hela tiden.

Bild: Livskick

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>