Trippel chocolate cheesecake

Det var inte så länge sedan jag upptäckte cheesecake och choklad-kombinationen. Jag har alltid trott att det skulle smaka konstigt med ost och choklad. Men sanningen är den att det blir perfekt; väldigt mycket choklad men inte för sött. Den här kakan är mastig och serveras med fördel tillsammans med bär.

cheesecake

Botten

  • 200 g maryland cookies
  • 200 g digistivekex
  • 150 g smör
  • 3 msk kakao

Mixa kexen i en matberedare, smält smöret och blanda ner det och kakao med kaksmulorna. Tryck ut i en rund springform (26 cm). Grädda i ca 10 min på 175 grader. Byt gärna ut maryland till andra kakor om du har en annan favorit.

Cheesecakefyllning

  • 600 g philadelphia
  • 250 g kesella (10%)
  • 4 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • Lite vaniljpulver
  • 200 g mörk choklad

Vispa kesellan och philadelphiaosten med elvisp. Tillsätt sockret och ett ägg i taget. Tillsätt sedan grädde och rör till en jämn smet. Dela smeten i två bunkar. Smält chokladen var för sig. Blanda den vita chokladen och lite vaniljpulver med halva smeten, och den mörka chokladen med andra delen.

Varva sedan vit och mörk smet i formen och bilda ett ”tiger” mönster. Grädda kakan i ca 1,5 h på 130 grader. Den ska inte ha tagit ihop helt. Ställ in i kylen minst 6 h så den stelnar innan servering. Garnera eller servera den som den är! Jag garnerade tårtan med rullspån från vit och mörk choklad samt hallon.

Av Ofelia Lundberg

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>