Trippelbrownie

Brownies är nog bland det bästa jag vet, men då pratar jag inte om en torr, brun sockerkaksliknande kaka utan en mastig chokladbakelse med glasyr i varierande former. Denna är en storfavorit med jordnötssmör och fungerar lika bra till fika eller som dessert med vaniljglass.

recept, trippelbrownie, brownie, jordnötssmör, choklad, fika, dessert

Browniebotten

350gram smör
6dl socker
3,5dl kakao
1dl ljus sirap
0,5tsk havssalt
6 ägg

3dl vetemjöl

Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt kakao, sirap och salt. Rör försiktigt ner ett ägg i taget för att till sist röra ner mjölet. Det är viktigt att inte vispa – då blir det sockerkaka. Tryck ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i ca 30 minuter på 175 grader.

Jordnötsfrosting

2,5dl jordnötssmör med crunch
100g philadelphia
25g smör

1dl florsocker

Vispa allt till en jämn och fin smet, bred på kakan då den svalnat och ställ in i kylen.

Chokladglasyr

200g mörk choklad
25g smör

2-3msk grädde

Smält samman allt i en kastrull på låg värme, låt svalna lite och bred sedan på kakan. Var försiktig så du inte smetar ut det med jordnötssmöret. Låt stå svalt och dela sedan upp eller låt gästerna välja storlek själva!

Av Ofelia Lundberg

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>