Uppskatta dina kärlekskällor

Kärlek gör dig stark. En klapp i ryggen eller en smekning över kinden får hela kroppen att slappna av i en trygghet som är bland den bästa av alla sorter.

karlekskallor

Har du någon att lägga kärlek på? Har du någon som lägger kärlek på dig? En kvinna, man, barn eller ett husdjur? Dig själv? Oavsett vad så är det viktigt att ha någon att ge kärlek till och få kärlek av. Tänk vad denna varma känsla kan sprida ett lyckorus i kroppen. Det är fantastiskt vad vi kan ge varandra. Det är enkelt, tar inte mycket tid, är gratis och det ger nästan alltid igen samma känslor.

Uppskatta dina kärlekskällor genom att visa att du ser dem. Visst gör du det? Ibland behöver man ställa dessa frågor till sig själv: Har jag nyligen visat att jag uppskattar de jag älskar och det de gör? Har jag visat min respektive att jag verkligen ser honom/ henne? Bryr jag mig om att tala om för mina bästa vänner att de är bra och att de har en stor plats i mitt hjärta?

Jag älskar dig. Jag uppskattar dig. Jag tycker så mycket om dig.

Det är mäktiga ord och är som balsam i relationer. När du är öppen med känslor så brukar det komma dubbelt tillbaka till dig själv. Relationer stärks och må-bra-känslor strömmar i in i kroppen!

Faktum är att kärlek och vänskap får oss att må bra. Att tala om för varandra vad man tycker är bra stärker även relationens alla sidor. Vi har lättare att förstå konflikter eller oenigheter då de kommer upp. Vi lär oss att respektera varandra och behöver inte hävda oss. Vi hjälper dem att förstå oss och vi lägger ner tid på att förstå dem.

Kärlekens olika sidor är många. Ta reda på dina kärlekskällor den här veckan och tala om för dem att de är just det för dig.

Ursprungligen publicerad 18 april, 2011.

Bild: Pixabay

Mer att läsa

En kommentar

  1. 1

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>