Utnyttja vårens solstrålar och få en energikick

Jag tar på mig jackan och skorna. Öppnar dörren och möts av det varma vårljuset som solen ger mig. Det skiner rakt i mitt ansikte och tillsammans med fräknarna som tacksamt visar sig efter några timmar så har även min energi vaknat. Vårsolen är en av de största energikällorna tycker jag. När den kommer så väcks lusten i kroppen att göra saker igen.

.Det är egentligen inte alls så konstigt att vi inte orkar med samma tempo på vintern. Vi ska inte ha för stora krav på oss själva för den delen. Nu när de tär vår börjar det växa lust i kroppen och det ska vi ta emot utan att fråga oss varför. Det är att leva i nuet.

Att just släppa alla måsten och tankar i några minuter och sitta i vårsolen kan vara som den effektivaste meditation. Andas in och andas ut, djupa andetag och slappna av. Fem minuter, där på en bänk i vårsolen. Vilken enkel gåva till dig själv! Ta dig tid och bjud dig själv på det! Det är en investering som gör alla andra moment i vardagen lite, lite enklare.

Hur obarmhärtigt än mörkret och vintern än är mot oss så är det som om allt är förlåtet i slutet av mars då hoppet fyller våra kroppar. Vips så är det glömt och planeringen för vår och sommar är i full gång. Visst kommer det bakslag av snöande men ljuset är här och det skiner på oss även när vi kommer hem från jobbet. Sådant är skönt och ger lite mer tid på eftermiddagarna för påhittiga äventyr eller bara en kopp kaffe med vännen då barnen tagit fram cyklarna. Har du tänkt på att nu är tiden då folk minst klagar på vädret? Om vi bortser från pollenallergi så är de flesta överens om att det är skönt och behagligt. Skön stämning, eller hur? Ingen tycker att det för kallt eller för varmt. De flesta är i samspel och känslan av leende gör en harmonisk atmosfär.

Möjligheter till utomhusträning ökar och vem tackar nej till en promenad bland vitsippor och trädknoppar? Doften, atmosfären och värmen just de här första vårveckorna lockar till powerwalks med peppande musik i lurarna. Alla sinnen ska mättas av vårkänslan och motvilligheten till att sitta inne en dag är större än någonsin.

Så ta för dig av kraftkällan som är gratis och oändlig, som räcker till alla och bara gör dig gott. Känns allt hopplöst? Sätt dig utomhus och ge dig själv en stund med det naturligaste energipillret i världen.

Bild: Livskick

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>