Våga njuta av sommaren!

Denna peppiga årstid som ska innehålla njutning och energi genom värme, sol och skratt. Tyvärr är en ganska stor del av den blå himlen skuggad av idealmoln. Jo, det där att strutta runt i bikini eller krav att ha perfekta ben i shorts. Platt mage med synliga muskler och armar gjutna av timmar i gymmet. Jo, det är så man ska vara för att ha äran att gå lättklädd och bada.

Eller? Är det verkligen så? Är det verkligen det som är livskvalitet? Man måste ha en vältränad kropp – annars så ska man stå i vassen? Vem säger egentligen vad som är rätt och fel? För huvudsaken borde ju vara det att man är glad ända in i själen. Och så vitt jag vet så blir man inte lycklig, på riktigt lycklig av att avstå saker, vara hungrig och uttröttad av överträning.

Jordgubbar, melon, grillat, fisk, sallader, glass, färska grönsaker och delikata maträtter med färg och smak – kan det bli mycket bättre? Visst är det härligt att ta steget in i sommarmaten och alla dess läckerheter. Njut i stället för att lida. Det finns mycket att välja mellan och det blir en sann fröjd för kroppen att få rulla sig i alla läckerheter som sommaren erbjuder. Jag menar inte bara i matväg utan i njutningsväg.

Uteaktiviteter som bad och badminton, en stund i solstolen och utflykter till äventyrsplatser som djurparker, tivoli eller en tyst promenad i skogen. Det finns otaliga aktiviteter och njutningsting. Man kan kombinera livet efter sina egna önskemål och njuta av både god mat och rörelse i massor. Samtidigt så infinner sig en känsla av tillfredsställelse i alla kanter på schemat.

Vågar du öppna ögonen och utforska sommaren på ditt sätt? Vågar du njuta av det som gör dig gott? Kan du möjligen bjuda dig själv på att bada, äta och njuta av sommaren utan att ha skuldtaggen i bröstet? För oavsett om du har en valk eller några celluliter så är sommaren till för dig med. Är du ute efter en förändring av kroppen så kan jag även där lova att det går mycket enklare om du startar från rätt håll, utan piskor och nervärderande glåpord till dig själv. Varför ens gå den vägen när det finns så mycket roligare alternativ då man njuter under tiden också?

Bild: Livskick

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>