Var snällare mot dig själv och få oväntade resultat

Det gör mig så galet frustrerad att reklam för träning fortfarande speglas så som den gör. Rubriker som ”Träna på detta sätt så får du en sexig, slank och åtråvärd kropp” och uttalanden som ”med våra fantastiska sätt/produkter så blir du smal och lycklig, alla kommer tycka att du är vacker och likt ett paket på posten så kommer lyckan” gör mig inte bara uttråkad men också helt vansinnig.

snallmotdigsjalv

På mina pass kan jag skrika att vi ska använda midjan och forma den, och samtidigt som det stör mig att jag själv gör det, så ligger motivationen i målbilden. Men att vara sexig, snygg, stark, vacker och så vidare utesluter inte intelligens utan är ett helhetstänk. Låt mig förklara innan du tror jag gått och blivit spritt språngande galen.

Att vara vacker har varken med storlek eller vikt att göra – utan är en kombination prestation och njutning. Att svälta sig i åtta veckor och bli smal ger absolut inte samma känsla som att under åtta veckor träna fram både resultat och styrka. Men håll dig till ett balanserat förhållningssätt till kost och träning så du kan hålla en sund livsstil.

När du ger din kropp en schysst behandling som kommer den att vara schysst tillbaka. Du kommer att tillsammans med den njuta av att utmana, öka och känna dig nöjd på det viset. Strunta i spegeln och vågen några veckor. Ta en paus ifrån att dra olyckliga suckar över hur fet, ful och vedervärdig din kropp är. När du en dag slänger en blick i spegeln så kommer resultaten chocka dig. ”What?! När hände det där?” Och du tittar nöjt på dina vältränade armar.

Vad hände då? Jo, kroppen slappnade av och koncentrerade sig på att bli lite snabbare, lite starkare och må mycket bättre i stället. Du matade den innan med hopplöshet och missmod. Istället trånade du inte efter andras resultat och du fokuserade på annat än spegelbilden.

Vad gav det? Jo! Resultat! Dina efterlängtade resultat. Magi? Nej, bara rätt och schysst sätt att få din kropp att nå oanade höjder.

Foto: Matilda Löfström

Mer att läsa

4 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>