Varför lever du ditt liv för andra?

Idag känner de flesta av pressen att vara en superkvinna eller superman, man ska hinna med allt och uppdatera facebook, blogg, garderob och musiksamlingen. Men varför lever vi våra egna liv för andra? 

Jag hör och läser om det allt mer. Stressen och pressen att hinna med alla måsten. Rapporter visar att vi är mer stressade nu än någonsin och när media tar upp detta pratar vi om konsekvenserna av för många valmöjligheter – det finns för många bredbandsleverantörer!

Jag skriver inte nu för att gå in på varför vi lever våra liv för andra. Jag skriver för att säga: visst, det går att göra allt det du känner att du ”måste” göra. Men det blir förmodligen utan någon vidare god kvalitet.

Du vill träna, gå ner i vikt, äta bättre, ha snygga kläder, vara den bästa föräldern, ha sex flera gånger i veckan, lära dig göra egen barnmat… Varje nyår är det ett nytt löfte. Eller så kämpar du för beach 201X. När du tvingar in allt det där i din planering blir det halvmesyr och du blir stressad för det du egentligen vill har du inte tid med.

Du kan göra allt. Min fundering är: varför?

Jag mår toppen när jag tränar och jag är superintresserad av det. Jag kan verkligen förstå att det blir trist att prata med mig ibland när jag snöar in på en ny gymövning eller har läst någon ny bok om ämnet. Utöver mitt brinnande intresse för träning syr jag om kläder och målar, för att jag mår så förbannat bra när jag gör det.

Jag har inga barn, ingen hund, inga måsten och en väldans massa tid över. Och jag väljer att lägga min tid på saker jag mår bra av.  Saker som förbättrar min livskvalitet. Jag gör allt jag vill – det jag verkligen vill.

Och det är dit jag vill komma. Vill du verkligen träna för att må bra? Eller vill du träna för att du borde gå ner i vikt? Vill du verkligen äta bättre? Eller vill du äta bättre för att någon har sagt att du borde ändra din kosthållning? Vill du verkligen ha sex flera gånger i veckan? Eller vill du ha sex för att tidningarna säger att i ett lyckligt förhållande har man sex fyra gånger i veckan?

Lyssna inåt och fråga: vad vill Jag? När du fått alla svaren frågar du dig själv: vad vill Jag egentligen? När du fått fram de svaren finns alla möjligheter i världen att göra det du verkligen vill. Då är det dags att du lär dig prioritera. Men det tar vi en annan gång.

Fråga dig själv vad Du vill, vad höjer Din livskvalitet – egentligen?

Bild: FreeDigitalPhotos.net

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>