Varifrån hämtar du inspiration?

Inspiration är något vi behöver för att gå vidare i livet och för att hitta nya vinklar i situationer. Inspirationen ger näring till att göra det vi gör på ett kreativt sätt. Motsatsen är tristess, slentrian och oengagemang. Men för att finna inspirationen måste vi veta var vi hittar den.

Ibland kan det vara något på TV som engagerar oss, det kan vara allt från inredningsprogram till träningsupplägg. Det fina är också att personer kan verka på ett positivt sätt, så pass att vi faktiskt börjar agera! Internet kan vara en stor källa till information – kanske också att vi drunknar lite i den. Var selektiv, och uppmärksam – har du något mål med ditt surfande? Vad tycker du om? En annan tanke är att inspiration hittar oss, inte vi den.

En av Livskicks uppgifter är ju att inspirera och det fina är att vi kan få inspiration av dig också! Du som läser rekommenderar kost, motion och annat som kan vara värt att veta inom området. Bloggar är en annan sådan källa. Jag blir glad av många fina fotobloggar som finns. En bild säger mer än tusen ord!

Att skriva blogg kan också skapa kreativa processer inom oss, vi får insikter om oss själva och var vi är på väg. Att läsa och se andra lyckas kan vara en morot, förebilder har vi en hel del av, bland annat många starka kvinnor!

Bild: SXC

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>