Värmande svampsoppa

Det här är en superb svampsoppa som värmer vilken mörk höst- eller vinterkväll som helst. Den är perfekt till eventuell överbliven torkad svamp. Dessutom finns det fina KRAV-märkta skogschampinjoner i mataffären som gärna vill åka ner om de får.

svampsoppa

På toppen rev jag ner lite parmesan och till soppan serverades rediga rågsurdegsmackor med en smakrik ost och avokado.

Du behöver, till ca 3-4 portioner:

  • 2 små morötter
  • 3 potatisar
  • ev. en bit rotselleri
  • 1 stor näve torkade trattkantareller
  • 1 liter vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 skvätt balsamico
  • 1 ask med KRAV-märkta skogschampinjoner (variera gärna med andra roliga svampar)
  • 1 msk smör
  • salt, peppar
  • handfull persilja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 pkt 2,5 dl Oatly iMat havregrädde

Gör så här:

1. Skala och dela rotsakerna i stora bitar.

2. Lägg grönsaker, trattkantareller, vatten, buljong och balsamico i en kastrull. Låt koka i ca 30 min.

3. Stek under tiden champinjonerna. Tillsätt lite smör och salt när vätska har kokat bort.

4. Tillsätt champinjoner, timjan och persilja i soppan och låt koka i ytterligare 5 min.

5. Mixa soppan slät och tillsätt havregrädde. Smaka av med salt och peppar.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *