Vegetarisk Chicken Tikka

Det här är indiskt när det är som godast, vegetariskt när det är som bäst. Och det är slående likt köttalternativet. Detta är ett enkelt recept och jag föreslår Hälsans köks sojabitar a la kyckling, qournbitar eller torkade sojastrimlor.

tikka1Till ca 4 portioner:

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 påse sojabitar a la kyckling
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 pressad citron
  • rapsolja

1. Finhacka lökarna och fräs mjuka i rapsolja. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare någon minut.

2. Häll ner sojabitarna och stek dem tills de fått lite färg.

3. Tillsätt yoghurt och citron samt smaka av med salt och peppar.

4. När allt är varmt har du en välsmakande, vegetarisk och snabbgjord chicken tikka. Servera med t ex mathavre eller kokt potatis.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>