Vegetarisk grekisk pastasås

Detta är en vegetarisk rätt med lite hetta som var jättegod i matlådan dagen efter.

pastasas

Du behöver (4 port):

  • 1 finhackad röd lök
  • 1/2 hackad chili utan kärnor
  • 1/2 tärnad zucchini
  • 2 små vitlöksklyftor
  • 1 tärnad grillad paprika på burk
  • 2 tärnade stora mogna tomater
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • 1 pkt tärnad fetaost
  • 1 handfull oliver
  • rapsolja
  • salt och svartpeppar

1. Fräs rödlök, vitlök och chili i olja i en stekpanna.

2. Släng ner grönsakerna och stek på mediumvärme tills allt mjuknat.

3. Häll ner crème fraiche, fetaost och oliver och värm på.

4. Servera med fullkornspasta och ruccola.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB.

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>