Vegetarisk grekisk pastasås

Detta är en vegetarisk rätt med lite hetta som var jättegod i matlådan dagen efter.

pastasas

Du behöver (4 port):

  • 1 finhackad röd lök
  • 1/2 hackad chili utan kärnor
  • 1/2 tärnad zucchini
  • 2 små vitlöksklyftor
  • 1 tärnad grillad paprika på burk
  • 2 tärnade stora mogna tomater
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • 1 pkt tärnad fetaost
  • 1 handfull oliver
  • rapsolja
  • salt och svartpeppar

1. Fräs rödlök, vitlök och chili i olja i en stekpanna.

2. Släng ner grönsakerna och stek på mediumvärme tills allt mjuknat.

3. Häll ner crème fraiche, fetaost och oliver och värm på.

4. Servera med fullkornspasta och ruccola.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *