Vegetarisk korma

Det här är en vegetarisk variant av den traditionella indiska rätten Korma. Ett fantastiskt gott och enkelt vegorecept!

korma3Du behöver (6-8 port):

  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad chili
  • 4 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 finriven tumstor bit av ingefära
  • 1 msk curry
  • 4 st potatisar
  • 4 morötter
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 tsk grönsaksbuljongpulver
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • flingsalt
  • 1 burk kikärter eller vita bönor
  • 1 dl cashewnötter
  • persilja

1. Fräs lök i rapsolja tillsammans med chili, vitlök, ingefära och curry i en stor gryta.

2. Skala potatis och morötter och skär i tärningar. Lägg ner i lökfräset och tillsätt krossade tomater och buljong. Fyll de bägge tomatburkarna med vatten och häll ner i grytan. Låt koka i 10 min.

3. Dela blomkålshuvudet i mindre bitar och lägg ner i grytan. Låt koka i ytterligare 5 min eller tills allt är mjukt.

4. Tillsätt yoghurten och smaka av med salt.

5. Tillsätt bönor och cashewnötter.

6. Servera med ris och hackad persilja.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *