Vegetarisk makaronipudding (Macaroni To Die For!)

Detta är en lyckad vegotolkning av vår allas ultracharmige Jamie Olivers recept på makaronipudding. Det resulterade i en vegetarisk makaronipudding med baconsmak. Vegetariskt och baconsmak i samma mening, alldeles rätt. Ska försöka förklara hur det gick till.

macaroni

Till ca 6 portioner:

  • ca 3 dl okokt fullkornspasta (makariner, skruvar, cotelli you name it)
  • 1 litet huvud blomkål
  • 2 dl saltat pastavatten
  • 2 dl turkisk yoghurt eller lätt creme fraiche
  • 1 dl riven smakrik hårdost
  • salt, peppar
  • 1/2 påse Hälsans köks soja a la bacon
  • 2 dl pankoströbröd (går nog lika bra med vanligt)
  • 3 st soltorkade tomater i olja
  • ca 1,5 msk olja från de soltorkade tomaterna
  • 1/2 finhackad chili
  • ett knippe timjan

1. Koka pastan i saltat vatten tillsammans med blomkålen skuren i grova bitar.

2. Låt rinna av men spara en del av pastavattnet till senare.

3. Tina upp och värm a la baconet något i mikron. Mixa i en matberedare tillsammans med ströbrödet, soltorkade tomaterna, oljan, chili och timjanbladen. Detta är nu toppingen på makaronipuddingen.

4. Lägg pastan och blomkålen i en ugnsform. Mosa blomkålen försiktigt med en stomp.

5. Blanda ner pastavattnet, turkiskt yoghurt och ost. Smaka av med salt och peppar.

6. Fördela ströbrödet över pastan och sedan in i ugnen. På ca 200 grader tills puddingen satt sig och fått en fin färg.

7. To die for säger jag bara! Älskar blomkålens funktion i den här rätten. Åt tillsammans med en spenatsallad med vitlök och chilidressing.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>