Vegetarisk rätt med chevréost

Detta är ett recept som går att variera i det oändliga, bara din egen fantasi sätter gränserna!

vegetariskt, recept, chevréost, olja, ugn, potatis, rödbetor, kålrot, morötter, palsternacka, nektariner, rödlök, flingsalt, middag

Du behöver, för ca 4-5 portioner:

  • 8 st normalstora potatisar
  • En knippe rödbetor (ca 350g)
  • En liten kålrot
  • 5 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 2 rödlökar
  • 2 nektariner
  • En påse färsk spenat
  • 150-200g chevréost
  • Rapsolja eller annan olja
  • Salt, peppar

Sätt ugnen på 200°. Skala och dela potatis, rödbetor, kålrot, morötter och palsternacka i bitar. Sprid ut på en plåt, ringla över olja och skjut in i ugnen. Ta ut plåten och rör om efter ca 15 min.

Dela nektarinerna i tu och skär i klyftor, skala och klyfta rödlöken.  Ta ut plåten efter ytterligare ca 15 min, lägg dit nektariner och rödlöksklyftor och lite extra olja om det ser torrt ut.

När potatisen har fått färg efter ca 45 minuter, ta ut plåten och smula över stora bitar av chevréosten. Sätt in plåten i ugnen igen i ca 5 minuter så att osten börjar smälta.

Toppa kalaset med flingsalt och svartpeppar och blanda sedan om med färsk spenat på tallriken! Njut av din härliga middag!

Foto: Elin Vikström

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>