Vegetarisk wrap med sojafärs

Hur enkelt är det inte att gör en supergod vegowrap? Välj vilka tillbehör du vill men du ska definitivt få veta hur man gör en så här god sojafärs.

Jag väljer den torkade varianten då den innehåller endast soja och inga andra tillsatser och finns att hitta ekologisk. Märket jag använde mig av hette dock ”Goodsoy” och fungerade riktigt bra.

wrap3

Sojafärs, ca 4 port:

  • ca 150 gram torkad sojafärs
  • 1 liter vatten
  • 3-4 tsk ekologisk lantbuljong
  • rapsolja
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 zucchini (kan utelämnas)
  • 1 tsk sambal oelek
  • ev. salt och peppar
  • (valfria kryddor efter smak t ex spiskummin och koriander.)

1. Sjud den torkade sojafärsen i ca 15 min i vatten och buljong.

2. Häll av vätskan genom en sil och krama ur så mycket vatten som det går.

3. Fräs finhackad rödlök och zucchini skuren i små kuber i ca 5 min i rapsolja. Tillsätt sojafärsen samt sambal oelek och stek ytterligare 5 min under omrörning.

4. Smaka av och smaksätt ytterligare om du tycker det behövs.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB.

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>