Vetegroddsbiffar med keso

Dessa vegetariska burgare smakar ungefär som pannbiffar, är supermättande och är jättegoda till potatismos, lingonsylt och en ruccolasallad.

vetegroddsbiffar

Till 4-6 portioner:

  • 5 dl vatten
  • 6 dl fiberhavregryn
  • 2 lökar
  • 2 dl vetegroddar
  • 1 dl keso
  • 1 ekologiskt ägg
  • salt och peppar

1. Koka upp vatten och häll över havregrynen. Låt svalna.

2. Riv löken och blanda ner lök, vetegroddar, keso och ägg i havregrynssmeten.

3. Krydda rikligt med salt och peppar.

4. Forma till relativt tunna (ca 5 mm) och runda biffar.

5. Stek i olja eller flytande margarin i en medelvarm stekpanna, några minuter på varje sida. Biffarna ska vara välstekta och krispiga på utsidan.

Receptet publiceras i samarbete med Dietistkompetens VB

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>