Vilken smak har din själsmarmelad?

Ibland händer det att dagen börjar med att tåget är försenat och att du sedan är tvungen att springa mellan mötena hela dagen och bli så där slentriansvettig som en blir. I cafeterian serveras det spaghetti och köttfärssås och det lämnade såklart sina spår på finskjortan.

marmelad

Det är sådana dagar det är svårt att se ljuset, det är svårt att motivera dig själv att hålla dig till din diet eller ditt träningsmål. De dagarna är det faktiskt helt ärligt svårt att hålla sig från att svära på tanten före i kön eller få obefogade utbrott på den du lever med.

Det är sådana dagar som du behöver själsmarmelad. Med själsmarmelad menar jag något som får dig att må bra oberoende av tvång, måste, borde och förväntningar. Det är något som du mår bra av – för din skull.

För någon kan det vara att påta i trädgården, för någon annan att städa och för en tredje att ge sig ut att springa. Vet du vilken smak din själsmarmelad har? Vet du var i skafferiet du har den hemliga burken? Är det liten burk à la tigerbalsam? Eller en stor bunke på flera liter?

Om du inte vet råder jag dig att ta reda på det. Håll även utkik här på Livskick denna veckan efter krönikor och blogginlägg om vad vi som skriver här har i våra marmeladburkar och låt dig inspireras – men kom ihåg att känna efter vilken smak du tycker bäst om.

Bild: Pixabay

Mer att läsa

3 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>