Livskick testar: Wheaty seitankorv

Om man är vegan är det inte det lättaste att hitta produkter i butiken som är helt utan animaliska tillsatser. Soja- och quornprodukter gömmer ofta äggvitepulver och annat som man annars förväntar sig inte ska finnas i veganmat. Jag och min familj har nu fått provsmaka Wheaty korvar som bland annat är gjorda av seitan, som är helt naturligt veteprotein.

Wheaty ToRo

”Vegansk ekologisk korv för stekning, kokning eller grillning. ToRo är en blandning av tofu och seitan (30% resp 21%). Den kan förvaras i rumstemperatur och har en fantastisk konsistens. Lika god varm som kall! Totalt omöjligt att inte tycka om denna korv!”

Jag, som vet hur andra vegetariska alternativ kan smaka, håller helt med ovanstående text. Wheaty ToRo är magiskt god. Den är kryddig men inte för stark, har en konsistens som påminner om vanlig grillkorv och ser faktiskt ut som det också.

Ölkorv Chorizo

”Vegansk ekologisk ölkorv/snackbar. Rejäl chorizosmak, aromatisk doft och mättande. Väldigt, väldigt god – helt enkelt…. och väldigt röd!”

Den här korven blev en favorit – den är otroligt smakrik och har en mycket angenäm känsla över sig. Kan avnjutas både varm och kall, och jag lovar – du kommer att njuta.

Foto: Johanna Arogén

Mer att läsa

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>