Wii Fit Balance Games med balansplatta

Jag var en aning skeptisk, men ville ändå testa. Wii Fit innehåller flera kategorier av träning: Yoga, Muscle Workouts, Aerobic Exercises och Balance Games. När man startar spelet för första gången, får man väga in sig, och den ger dig BMI-värdet. Dessutom får man, om man vill, göra ett balanstest.

Wii_Balance_Board

Resultaten från balanstestet, där man alltså tar hjälp av den finurliga balansplattan (som medföljer och utgör stommen i spelet) sätts ihop med BMI och då räknas en Wii fit-ålder fram. Att sätta upp ett mål är också möjligt med spelet (jag uppfattade som att mycket styrdes av BMI, och att det då blev viktminskning som huvudsakliga målsättning – vilket kan ifrågasättas) och du ”stämplas in” med dagens datum – sedan är det bara att köra!

Jag testade några av de balansspel som fanns (Balance Games), och många var riktigt roliga. Du märker snart hur viktig balansen är i dessa spel, och plattan känner av allt! Vi var tre tjejer som körde, och det var allt ifrån att agera pingvin som ska fånga fiskar på isblock till att nicka bort bollar från ett mål. Lite snöbollskastning blev det också.

Balans är en aspekt som många av oss kanske glömmer bort, men ack så viktig. När jag tränar kundaliniyoga märker jag tydligt att vissa övningar är svåra – och det är ett mål, att kunna bli bättre och mer stabil; kanske kan Wii Fit bli till hjälp. En annan plusfaktor är att man kan umgås samtidigt som man spelar spelen och jag lovar många skratt! Balans är också beroende av graden av koncentration, så att vara medveten och koncentrerad gör att du kan få bättre resultat på de olika spelen.

Sedan är jag lite skeptisk när det gäller att komma upp i puls, för jag vet inte hur det ska gå till. Samtidigt har jag bara testat balansspelen, och då är inte pulsen i fokus.

Bild: Wikimedia Commons

Mer att läsa

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att visas offentligt. Obligatoriska fält märks med *

Du kan använda dessa HTML-etiketter och egenskaper: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>