Hur skapar man ett varumärke?

Börja med att skapa en logotype som du tycker stämmer överens med varumärket. Varumärket ska överensstämma med din idé och vad du ska marknadsföra. Igenkännande faktor är viktigt, därför är det bra ned en symbol och text i logotypen.

Symbolen är en igenkännande faktor som därför bör vara unik och inte blandas ihop med andra varumärken. Ge dessutom en färg till varumärket som används återkommande. Gör en enkel manual hur ditt varumärke får användas.

Till exempel svart text på röd botten. Om du har en röd bil så använder man svart text på bilen.  När du sedermera skapar till exempel profilprodukter använder du din röda färg och applicerar den svarta logon på dessa.

Alltså skapar du en 2 ”röd” tråd i hela varumärket. Naturligtvis kan du använda en logotype i flerfärg som kan användas på vilken bottenfärg du än väljer. Nu har du skapat ett varumärke som bör varumärkes skyddas genom Patent & Registreringsverket. Nu har du skapat en bra start och sedan låter du varumärket utvecklas i den takt som du önskar.

Exempel på snygga stilrena: posteryard.se